Over ons

Samen maken wij resultaat inzichtelijk

Over Anton Kramer

Anton Kramer heeft meer dan 20 jaar ervaring in institutioneel vermogensbeheer. Hij deed een studie economie met als afstudeerrichting Beleggen. Als portefeuillemanager bij Aegon Asset Management was hij verantwoordelijk voor de beleggingen in opkomende markten voor meerdere Nederlandse pensioenfondsen. Naast zijn werk hield hij zijn kennis op peil met diverse opleidingen op het gebied van vermogensbeheer en pensioen, onder andere bij CFA, CAIA en SPO. Bij de opleiding data science leerde hij efficiënt werken met grote datasets.

Vanuit zijn ervaring met de sector ontstond het verlangen om de prestaties van pensioenfondsen op een toegankelijke manier inzichtelijk te maken. Rendementen van onderdelen van de portefeuille worden op detailniveau bijgehouden en vergeleken met benchmarks. Echter een oordeel over het totale beleggingsbeleid van het pensioenfonds ontbreekt vaak. Anton heeft een nuchtere kijk op pensioen- en beleggingszaken. In zijn carrière zag hij vele honderden vermogensbeheerders en heeft hij een bewezen track-record in het beoordelen van de kwaliteit van vermogensbeheerders.

Het ontbreken van marktwerking in de pensioensector leidt tot weinig aandacht voor verschillen in prestaties van pensioenfondsen. Echter, de deelnemer ziet de soms enorme verschillen vroeg of laat terug in de portemonnee. Meer focus op de resultaten is daarom cruciaal.

Anton Kramer
Oprichter OverRendement

Over Marcel Nijp

Marcel Nijp heeft een rijke carrière in de IT-industrie, waarin hij zich heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van innovatieve softwareoplossingen. Vanaf jonge leeftijd was hij geïnteresseerd in technologie en begon hij zijn carrière bij een organisatie- en adviesbureau gespecialiseerd in IT. Hier heeft hij zich snel ontwikkeld in softwareontwikkeling en werkte hij aan complexe administratiesystemen voor zorg- en verzuimverzekeringen. Na zes jaar bij dit bureau, maakte hij de stap naar een groter IT-bedrijf, waar hij begon als accountmanager voor de software divisie en daar op is geklommen naar management en later directie.

Hij heeft aan de basis gestaan van vele succesvolle softwareoplossingen voor diverse branches, waaronder zorg, retail, logistiek en verzekeringen. Met zijn ervaring en kennis, droomde hij altijd al van zijn eigen softwarebedrijf. In 2016 was de kans daar en werd hij mede-eigenaar van Gino software en heeft het bedrijf in 2021 volledig overgenomen. Gino Software is een bedrijf dat zich specialiseert in softwareontwikkeling die aan strenge eisen voldoet op het gebied van big data, high availability, privacy en beveiliging. Marcel's passie is het opzetten van nieuwe softwareoplossingen die organisaties helpen succesvol te zijn en zich te onderscheiden in de markt.

Voor een objectieve beoordeling van prestaties, is een vergelijk nodig binnen de sector. Alleen dan kun je gefundeerd bepalen hoe een pensioenfonds daadwerkelijk presteert. Niet alleen zeggen dat je het goed doet, maar aantonen dat je het goed doet.”

Marcel Nijp
Oprichter OverRendement